Лазерна вагинална пластика

Лазерна вагинална пластика
A A+ A++ A

Разбирането за красивото и стремежът към съвършенство насочват все повече жени към лазерната вагинопластика. В Америка и Великобритания тя се практикува много отдавна. Вече се прилага и в България. В резултат на ражданията, травми или наследствена слабост на поддържащия апарат се нарушават анатомията и физиологията на половите органи. В тези случаи се засягат основните функции на влагалището. Наблюдават се намалена сексуална чувственост, смущения при уриниране, смъкване на влагалищните стени, нарушена естетика на половите органи.

В миналото вагинална пластика се правеше в случаите на пролапс или нарушения в уринирането, стари разкъсвания на влагалището и перинеума. Сега това се прави с козметична цел.

Навлизането на лазерните технологии дава възможност за еднодневна хирургия. При тях операцията е почти безкръвна, срезовете са по-точни, възстановяването на тъканите е по-бързо. Лазерната вагинална пластика дава възможност за реконструкция на анатомията на влагалището, така както е била преди раждането. Възстановяват се мускулният тонус  и контролът на влагалището, намаляват се вътрешният му и външен диаметър. Жената се чувства по-уверена в себе си, подобрява сe сексуалната удовлетвореност, премахват се проблемите с често уриниране и незадържане на урина.

При вагиналната лазерна пластика чрез срезове по срединната линия на влагалището се отстранява излишната и преразтегната влагалищна стена. Възстановява се мускулният тонус. Понякога се прилага и при нераждали жени, които не харесват големите или малките срамни устни. Те могат да бъдат намалени с естетична цел. Това премахва комплексите, които тези жени имат.

С настъпване на климакса и менопаузата и отпадането на естрогена настъпват редица промени, които могат да доведат до смъкване на влагалищни стени и незадържане на урина. Тук също се прилага вагинопластика заедно с новите технологии „Слингове“ и „Мешове“, които укрепват влагалищните стени, премахват пролапса и незадържането на урина. Вече не е достатъчно само външно да изглеждаме добре. Видът и обемът на операцията се определя индивидуално след обстоен преглед и съобразяване с желанията на жената.

Д-р Д. Банчева

(Акушеро-гинекологична болница „Свети Лазар“)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници