Радев предложи България да е домакин на преговори между Украйна и Русия

Радев предложи България да е домакин на преговори между Украйна и Русия
A A+ A++ A

България може да претендира да е мястото, където Украйна и Русия да проведат преговори. Страната ни има основания за това, но разбира се, трябва да стане в координация с ЕС. 

Това заяви президентът Румен Радев от Русе. Той посети и временния пункт при ГКПП „Дунав мост“, където от БЧК дават помощ и консултации на влизащите от Украйна. 

Държавният глава нарече „неудачно“ решението на Русия да включи страната ни в списъка с неприятелски държави. 

„Надявам се, че тази криза ще даде на 47-ото Народно събрание възможност да задейства нещо, което отдавна очакваме. Голяма част от тези хора са с български произход и очаквам по най-бързия начин да бъде решен проблемът с издаването на документи за самоличност на хората от нашата историческа диаспора. Те трябва да имат възможност да се включат активно в пазара на труда, да ползват образование и медицински услуги“, каза още президентът. 

Той уточни, че това трябва да бъде част от нашата демографска политика. 

Предстои следващата седмица Радев да се срещне с експерти по отношение на връщането на структурата „Гражданска защита“ като отделно звено.

„Гражданска защита“ имаше своите ясно обособени функции, които впоследствие се разпределиха между различни институции. Ние трябва да обединим всички тези дейности, като започнем отгоре надолу – със законодателната база, с изграждането на тази Единна национална система за управление при кризи. За момента имаме затруднена координация и това личи винаги при криза“, подчерта Румен Радев. 

#Румен Радев #преговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници