Войната: Сутрешна сводка

Войната: Сутрешна сводка
A A+ A++ A

- Байдън заяви, че ако започне Трета световна война, тя няма да започне в Украйна

- Около 120 000 души работят в чуждестранните компании, които са спрели дейността си в Русия - Statista. Половината от тях са в Макдоналс. Повечето компании засега ще изплащат заплатите на служителите.

- Операторът на платежната система Mir предупреди за забавяне на Mir Pay поради голям брой изтегляния на нови карти. Връзката на картите Mir към мобилни платежни услуги също работи с прекъсвания.

- Канал Първи, Канал Пети, NTV, TNT, RT, Русия 1, Русия 24, Москва 24, RBC, Спас са блокирани в YouTube.

- Как се промениха цените на стоките в магазините в Москва за 10 дни: Оборудването е поскъпнало средно с 30%.

- Мета услугите ще бъдат блокирани в Русия в близко бъдеще. Това съобщава заместник-председателят на комисията по информационна политика, информационни технологии и комуникации Сергей Боярски. Главната прокуратура на Русия поиска от съда да признае Мета за екстремистка организация.

- Новата политика на Facebook и Instagram ще се прилага само в Украйна, позволявайки на местните потребители да „изразяват гняв“ срещу руските войски — Мета

- Водещият Иван Ургант, чието шоу бе спряно, напусна Русия. Преди дни той напуснал Руската федерация с цялото си семейство. Предполага се, че сега телевизионният водещ е в Израел, съобщава Baza. По-късно Иван Ургант потвърди, че е на почивка, но обеща скоро да се върне

- Украинците измислиха дрон, който носи коктейл "Молотов".

- Филхармонията в Кардиф реши да премахне увертюрата на Пьотър Чайковски "1812 г." от програмата, тъй като изпълнението й е „неподходящо в момента“. Това пишат The Independent и The Guardian.

- Байдън лично забранил трансфера на изтребители МиГ-29 в Украйна, страхувайки се да не разгневи Путин - The Wall Street Journal

- Лукашенко и Путин се договориха за доставка на модерни образци на военна техника в Минск - прессекретарят на белоруския президент.

- „Тези, които не изискват отговорността на НАТО за военните престъпления в Югославия, нямат морално право да говорят за Украйна“, каза сръбският вътрешен министър Александър Вулин.

- 15 дни след войната, 70 на сто от Луганска област е завоювана от руснаците

 

 

 

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници