Руската армия все повече се доближава до украинската столица Киев

Руската армия все повече се доближава до украинската столица Киев
A A+ A++ A

Руската армия все повече се доближава до украинската столица Киев, съобщи Франс прес. Обкръжаването на града става от север, запад и североизток. Руските удари са унищожили и летище, югоизточно от Киев.

Според Би Би Си в момента се водят ожесточени боеве, северозападно от украинската столица. Според съветник на президента Зеленски, градът е под реална обсада, а армията и доброволци се подготвят да защитават Киев улица по улица.

Украинските служби съобщиха преди малко за 7 цивилни, сред които и дете, загинали в района на Киев, след руска стрелба по конвои с евакуиращи се, предаде Ройтерс. 

Около 1300 са убитите украински войници от началото на руската инвазия на 24 февруари, съобщи президентът Володимир Зеленски. На 2 март Русия оповести за близо 500 убити руски военни, но според Зеленски те са близо 12 хиляди.

Украйна твърди, че джамия в Мариупол, където се укриват 80 цивилни, сред тях и турски граждани и деца, е била обстрелвана от руснаците. Според човек, който се намира в джамията, цитиран от Франс прес,  бомбата е паднала на поне 700 метра от нея.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници