Путин: Западът ще загуби глобалното си господство, планетата ще плати за амбициите му

Путин: Западът ще загуби глобалното си господство, планетата ще плати за амбициите му
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Според Путин оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план, пише RT. 

В речта си в сряда руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”. Нещо повече - „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.

Путин прогнозира недостиг на храна в целия свят, тъй като западните санкции срещу Русия са се отразили неблагоприятно на цялата световна икономика. Във връзка с решението на няколко западни държави да замразят активите на руската централна банка Путин заяви, че това само ще подкопае непоправимо доверието в тези държави и ще накара други страни да се замислят, преди да предоставят резервите си на тях. Според руския президент почти половината от активите на Москва са били „просто откраднати” от Запада.

#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници