Товарен кораб потъна край бреговете на Иран, издирват член на екипажа

Товарен кораб потъна край бреговете на Иран, издирват член на екипажа
A A+ A++ A

Товарен кораб на ОАЕ, превозващ автомобили, потъна при силен вятър на около 50 км от иранското пристанище Асалуех в Персийския залив край бреговете на Иран, предаде БГНЕС.

В резултат на издирвателната операция, в която участвали три кораба, в бурното море и ветрове със скорост над 70 км в час, са спасени всички членове на екипажа, с изключение на един, който още се издирва, съобщи иранската агенция IRNA и други медии в страната.

Няма официална информация за произхода или местоназначението на кораба, дълъг колкото футболно игрище, нито за националността на екипажа му. Онлайн услугата за проследяване на морския трафик MarineTraffic идентифицира кораба като "Al Salmy 6", пътуващ от Дубай за Ум Каср, пристанищен град в Ирак, и предупреди за вълни с височина до 4,4 метра. Вчера иранската метеорологична служба обяви червено ниво на опасност за силни ветрове и бурно море във водите край Асалуех. Освен пристанище, Асалуех е и голям център за нефтохимически продукти на брега на Персийския залив, югоизточно от град Бушер. 

Спасителните екипи са пристигнали бързо, но са заварили неблагоприятни метеорологични условия. Вятърът е бил със скорост 70 км/ч.

Според компанията собственик, базирана в Дубай, товарният кораб е потънал в резултат на лошото време.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници