Войната отблизо! Украинец плаче: Ракета изпепели дома ми, погребах детето си ВИДЕО

Войната отблизо! Украинец плаче: Ракета изпепели дома ми, погребах детето си ВИДЕО
A A+ A++ A

Преди дни руснаците обстрелваха Нови Петровци. Снаряд почти напълно унищожи къщата, в която живееше многодетно семейство - загина двегодишно дете.

Видео от ужаса е заснето от журналисти. Те посетиха Нови Петровци, който се намира на 15 километра северно от Киев. От тази страна руските войски усилено се опитват да пробият отбраната на столицата.

На 14 март при обстрела на с. Нови Петровци в област Вишгород 2-годишно момче е ранено смъртоносно, а други четирима цивилни са ранени. Двуетажната къща е напълно разрушена.

Там живяло голямо семейство - Олег, съпругата му, свекърва му и четири деца: двама сина и две дъщери. Най-малката дъщеря е на 3 месеца, най-голямата е на 20 години. Едно от момчетата вече е ученик, най-малкото дете е на 2,5 години.

Олег, влизайки в двора на дома си е побелял от мъка. До него е големият му син Антон, който е бил в къщата по време на взрива.

В момента на експлозията свекърва му е пекла хляб, който все още е във фурната в разрушената къща.

Отначало мъжът помислил, че всички си почиват, защото децата са още малки. Тогава му се обажда голямата му 20-годишна дъщеря от Фастов. Тя каза, че в интернет са се появили снимки на дома им.

В двора на къщата му е имало беседка, а антената е отнесена на 150 метра от взривната вълна. От трите домашни котки оцелява само една, а останалите Олег заравя близо до оградата.

Най-малкият син Стьопа е изваден изпод останките със много слаб пулс. Детето след това е починало от получените травми.

„Когато пристигнах организирахме ковчег, кръст, всичко необходимо да погребението на детето ми. Сестрата на съпругата ми дойде в къщата, донесе дрехи, за да облечем сина ни. Трябваше да го измия, защото беше целия в прах и пясък. Облякох се и го сложих в ковчега, а после към отидем до гробищата,“ споделя мъжът, плачейки.

Сега той мисли как да изведе семейството си в безопасност. Не намира смисъл да се възстановява къщата.

#война #Украйна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници