До 24°С днес

До 24°С днес
A A+ A++ A

През деня в страната ще преобладава слънчево време. Повече облаци са възможни в следобедните часове над Североизточна България, но валежи не се очакват. Максималните температури в страната ще се повишат и ще са между 18° и 24°С. Най-високи ще са те в Северозападна и Югозападна България – до 23-24°С, по-ниски ще се задържат по Черноморието – до 18-19 °С. 

Ще духа умерен северозападен вятър, който бързо ще отслабне и в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. 

Времето в планините ще е подходящо за туризъм и зимни спортове. Ще е предимно слънчево . Ще духа до умерен северозападен, а по билата - и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 2°.

Времето по Черноморието ще е предимно слънчево, с повишение на максималните температури, като те ще са между 18°-19°. Следобед очакваме временно увеличение на облачността от север, но тя ще е предимно средна и висока и валежи не се очакват.

Времето в София – През нощта срещу неделя ще се задържи предимно ясно и предимно тихо. През деня ще е слънчево и скокът на температурите ще продължи. Минималните ще се повишат и ще са около  3-4°С, а максималните - до 17°С. 

Прогноза за ФПЧ - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

През следващите 48 часа времето на Балканския полуостров ще продължи да се определя от обширна област от високо налягане, разположен над Централна и Югозападна Европа. Времето ще се задържи предимно слънчево. Преди обяд в низините и около речните басейни е възможно да се образуват и мъгли. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточните, а вечерта - над югозападните райони от полуострова. 

Към Балканите ще продължи да се пренася по-топла въздушна маса. Температурите ще се повишат и на много места ще се над нормалните за края месец март. 

 

Източник: MeteoBalkans

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници