Русия няма да пуска българи на територията си

Русия няма да пуска българи на територията си
A A+ A++ A

Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Русия подготвя указ за ответни визови мерки, които ще ограничават влизането в страната на граждани на "неприятелски държави".

„Освен това в момента се разработва проект на президентски указ за ответни визови мерки във връзка с недружелюбните действия на редица чужди държави“, каза ръководителят на руското външно министерство в понеделник, 28 март, по време на среща на Обединена Русия по международно сътрудничество и подкрепа за сънародници в чужбина.

Припомняме, че под "неприятелски" държави се разбира Великобритания, всички държави от ЕС и САЩ.

„Този закон ще наложи редица ограничения за влизане на руска територия. В същото време, за да се предотвратят заплахите за живота и здравето на граждани на трети страни и лица без гражданство, които се намират на украинска територия, бяха улеснени процедурите за влизане и престой на руска територия с цел безопасното им завръщане в страните, чиито граждани са”, обясни външният министър.

Според Лавров САЩ и техните съюзници „директно са обявили” тотална хибридна война срещу Русия. „Целта на тази конфронтация не се крие от Запада - да унищожи руската икономика, да подкопае вътрешната политическа стабилност и в крайна сметка значително да отслаби Русия, изтласквайки ни в периферията на международния живот”, коментира той.

Много страни наложиха санкции срещу Москва, след като Русия започна война в Украйна. От своя страна Русия одобри списък с 48 държави и територии, които извършват неприятелски действия, сред които е и България.

#Русия #визи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници