Пикове и спадове на напрежението в коалицията видя проф. Дайнов

Пикове и спадове на напрежението в коалицията видя проф. Дайнов
A A+ A++ A

Има пикове и спадове на напрежението в коалицията. Засега тази коалиция изглежда удивително устойчива. Успява да преплува през пиковете. Но е възможно да не изкара мандата, тъй като сътресенията имат таван. Устойчивостта е постоянно под натиск". Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

 Според него Слави Трифонов "не разбира от политика, което е опасно".

"Северна Македония е измишльотина, която беше добавена към скандала с БНБ. Цялата история с Македония, която започна още от ГЕРБ, е позорна".

 По думите на политолога е било ясно, че "ГЕРБ няма да се разпадне като къщичка от карти както НДСВ":

"ГЕРБ направиха една феодално-гангстерска структура със страшно много хора, зависими от други хора. Такива структури трудно се разпадат. Но мина времето на такъв тип партии в Европа. Последни изблици има в Унгария и в Сърбия".

В ефира на "Хоризонт" той коментира и партия "Възраждане":

"Там е опасно, защото очевидно са агентура на Кремъл, очевидно са изменници на българската република, събират най-низките страсти на обществото на едно място. Това е опасно и за националната сигурност. Трябва да бъдат държани под око… Антиваксъри и човекомразци, които обичат Путин".

 Проф. Дайнов определи големия проблем на президента Румен Радев:

"След като беше еманация на събуденото българското общество, покрай войната в Украйна мина в лагера на тези, които искат да приспят българското общество... Влачи се след събитията. Няма ясни позиции по войната".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници