САЩ: Новият командир на Путин в Украйна е безчовечен "сирийски касапин"

САЩ: Новият командир на Путин в Украйна е безчовечен "сирийски касапин"
A A+ A++ A

Новият ръководител на руските окупационни сили в Украйна Александър Дворников вероятно ще подобри логистиката и координацията на действията на окупаторите и ще продължи още по-брутални атаки срещу цивилни.

Това заяви съветникът по националната сигурност на американския президент Джейк Съливан, съобщава "ДС" позовавайки се на CNN .

"Този конкретен генерал има автобиография, която включва бруталност срещу цивилни в други театри на война - в Сирия - и тук можем да очакваме още повече от същото. Този генерал ще стане още един автор на престъпления и бруталност срещу цивилното население на Украйна", каза Съливан.

В същото време съветникът на президента на САЩ намалява значението на подобно назначение за шансовете на Русия за успех. Той смята, че Руската федерация вече е претърпяла "стратегически провал" и този факт не може да "заличи никакво назначение на нито един генерал".

„Те смятаха, че могат да завладеят столицата и да превземат други големи градове с малка съпротива, че всъщност ще бъдат посрещнати с отворени обятия […] И това, което научихме през първите няколко седмици на тази война е, че Украйна никога няма да се подчини на Русия. „Няма значение кой генерал президентът Путин се опитва да назначи“, каза Съливан.

Известно е, че до 2016 г. Дворников командваше руските войски в Сирия близо година. Затова журналисти и експерти понякога го наричаха „сирийския касапин“ за тактиката на водене на война, която включваше голям брой цивилни жертви.

Както отбеляза руският журналист и публицист Аркадий Бабченко, който воюва в Чечения, Дворников се отличава с това, че не щади собствените си войници за изпълнение на задачи.

Австрийският военен експерт Том Купър прогнозира, че с промяна в подхода към командването, което сега ще бъде контролирано от Дворников, руските действия може да се променят качествено, съобщава BBC .

„Като генерал от армията Дворников има по-висок чин от всички командири на участващите армии (те са генерал-полковници); това означава, че никой няма да обсъжда неговите заповеди, няма да има съревнование между генерали, никакво „всеки за себе си“ – както е било досега“, каза Купър.

Той очаква появата на ясна вертикала на подчинение и вертикала на отговорност, каквато не е съществувала преди в руските войски във войната с Украйна.

Припомняме, че Русия назначи генерал Александър Дворников, който преди това воюва в Сирия и Чечения, за командващ на своите  сили във войната срещу Украйна.

Превод: GlasNews

#Владимир Путин #война #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници