Помните ли чалга ветеранката Сани? Ето по какво е луда сега (СНИМКИ)

Помните ли чалга ветеранката Сани? Ето по какво е луда сега (СНИМКИ)
A A+ A++ A

Популярната в близкото минало попфолк звезда Сани, която взриви фолк класациите преди 20-ина години с тоталния си хит „Ах, банана”, в днешни дни е много променена и е сериозна млада дама –магистър по икономика, която от 15 години е маркетинаг експерт на Летище „София”. Някогашната чалга фурия отделя цялото си свободно време на дъщеря си Деа, която през април ще стане на 12 г..  Това обаче в никакъв случай не пречи на Сани да си спомня с умиление своите детски години, през които се е била посветила на различни увлечения, разакзва "Бълария Днес".

Още като ученичка тя събира марки, както и повечето й връстници. Разменят си ги по съседски и в училище, а всяко ходене до пощенския клон за поредната „доза” попълнение, е истинско събитие. Оттогава в родния Кюстендил при родителите си тя още пази няколко албума, в които грижливо са подредени по серии. За певицата особено ценни са миговете на спомени от това детско увлечение, свъзани с усещането - приятната емоция.

Като всички момиченца не я подминало и събирането на салфетки, а също и картинки от дъвки, като най-ценни били онези от „Кореком”.

Когато зедно с приятелката си колежка Ина (ЗЕЛЕНО, ЗЕЛЕНО), се местят да живеят в София, вече подписали продуцентските си договори с Ара, Сани постепенно започва да носи – една по една, през годините, картини, рисвани от баща й художника Петър Панов.

„Едно от първите неща, които сложих на стената още в първия апартамент, който наех самостоятелно, беше негов акварел”. Сега в просторното й жилище могат да бъдат видени доста негови творби, включително дърворезби „Татко вече е възрастен и не рисува, но ми е подарил много негови неща, които обожавам! Закачени са из целия ми апартамент, някои са прибрани и предстои да бъдат рамкирани, а след това да им намеля подобаващо място... Общо са може би към тридесет”, уточнява с гордост.

Когато се ражда дъщеря й и поотрасва, момиченцето започва да събира „куклите-чудовища” (monster high). А Сани също се увлича по тях и така двете – майка и дъщеря, заедно се радват на всяка нова придобивка – от Призрачна Vandala Doubloons до двуглавата Мател от Големия страшен риф. „Те са грозни, но много ефектни. В колекцията имаме може би 20-ина, но дъщеря ми порасна и спря да се интересува от тях, а заедно с нейното увлечение отмина и моето”, признава тя. Затова пък е интересна историята как са започнали да ги събират: „Една Коледа бяхме в Кюстендил и дъщеря ми се разболя от пневмония. Приеха ни в местната болница, а баща й идваше да я вижда от София и всеки път й носеше такава кукла. Това постави начало на колекцията”.

Двете любими ужасяващи кукли

Сега всички те са прибрани в шкаф под леглото заедно с други играчки на Деа.

От времената на фолкаджийската си слава Наталия, както е рожденото й име, пази някои спомени от обичта на многобройните си фенове – плюшени играчки заедно със стотици картички. Всичко това е прибрано надлежно в дома й в Кюстендил заедно с музикалните й награди: „Не се връщам към тези неща, защото това вече е затворена страница за мен”.

Тяхното място обаче са заели други плюшени играчки – тези на щерка й. „Подарявани са  й и с повод, и без повод, но аз също много ги харесвам”, разказва ретро звездата. И издава, че особено си пада по много големите „плюшковци”, защото може да се гушкат и да се използват вместо възглавници.

Обожава плюшените играчки

Но има една кукла, която заема особено място в сърцето на Сани: „Бях 7-8-годишна. По онези временя нямаше много магазини за играчки – в Кюстендил имаше само един, на пазара. В него си харесах една кукла-негърче, която беше доста съкпа, а родителите ми не разполагаха с такива средства. След като ревах за нея няколко дни, те се принудиха и ми я купиха. И досега я пазя в дома ми в Кюстендил толкова години, за да ми напомня за онези времена и колко силно ме обичат моите родители...”

Някъде в нези времена Наталия се влюбва в парфюмите, като тази страст я съпътства през годините и до ден-днешен. Минава през всякакви аромати – от чисто флорални, през флорално плодови, шипрови, зелени... Бързо ги сменя според моментното си увлечение  и така на тоалетната й масичка понякога се озовавали по над 30 различни шишенца с благоуханна течност. Нещо повече, като истинска дама, тя купува и съответните към тях душ гелове, кремове и дезодоранти за тяло. Дори ги взема в две различни по обем разфасовки – едната, голямата, стои у дома и с нея се пръска, преди да излезе, а възможно най-малката, която може да издири на пазара, носи в ръчната чанта със себе си. „За да не смесвам ароматите”, пояснява скромно миньончето, чиито хитове едно време озвучаваха дискотеки„И до досега съм луда на тема парфюми. Имам любим, но по принцип обичам по-тежките плътни вечерни ухания. А напоследък съм се запалила по арабските аромати - не по ориенталските, които могат да бъдат намерени у нас, а именно по арабските. Те са по-тежки, по-сладникави и пикантни и това много ми харесва”, с увлечение споделя тя за новата си страст.

И днес ретро чалга дивата изглежда като преди 20 г.

РЕТРО ПАРТИ: КУПОН ДО ЗОРИ

Купонджийка по душа, напоследък Сани ходи от време на време на ретро фолк партита, като дори понякога двете с Ина поемат и участия. „Това става рядко, защото  и двете сме ангажирани с работата и децата. Но когато отидем, става страхотен купон – двете представяме хитовете си и става нещо като 2 в 1. Виждам хората, че са зажаднели за песните от онова време и много ни се радват”, доверява изпълнителката. Според нея визията на фолк гърлите е еднаква, „като малцина от тях се открояват”.

„Много хора ме питат дали ще се връщам на музикалната сцена, но вече имам други приоритети и ми е достатъчно ходенето на ретро партита, което ми доставя и удоволствие, и доза забавление”, доверява. Иначе вкъщи обожава да слуша Майкъл Джаксън и Марая Кери, а от родните ни звезди любими са й Лили Иванова и Силвия Кацарова.

БЕЗЦЕННОТО КОЛИЕ

Никога няма да забрави какъв подарък си е направила с част от хонарара от първото си професионално участие като певица: „По онова време с Ина живеехме в кв. Красно село. В деня след концерта спрях пред един златарски магазин и си купих златно колие...”, връще се тя в спомените си. И пояснявава, че бижуто и до ден-днешен е прибрано в „тайно ковчеже с накити”. Рядко го слага, защото след толкова години модерни са вече съвсем различни украшения, но го пази като зеницата на окото си – от сантименти. Що се отнася до женски аксесоари и гримове, приема ги като част от ежедневието, без да се вманиачава.

Автор: Ани Димитрова

Източник: България Днес

Снимки: Личен архив

#Сани #хоби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници