Борис Джонсън плати глоба за купон насред локдауна, но няма да пуска властта

Борис Джонсън плати глоба за купон насред локдауна, но няма да пуска властта
A A+ A++ A

Британският премиер Борис Джонсън, съпругата му Кари Джонсън и министърът на финансите Руши Сунак бяха глобени от лондонската полиция за събиранията на "Даунинг стрийт" по време на локдауна. Джонсън обаче отказа да подаде оставка, предаде БНР.

Глобата и на тримата е за участието им в купона за рождения ден на премиера на 19 юни 2020 година. Джонсън потвърди, че е платил глобата. По-късно това стори и Сунак. И тримата поднесоха дълбоки извинения, но нито Джонсън, нито Сунак предложиха да подадат оставки, каквито бяха поискани от всички партии в опозиция.

От опозицията призоваха също за незабавно свикване на парламента, чиито депутати са във великденска ваканция, за да бъде обсъдено случилото се. От Групата на опечалените семейства, загубили близки по време на пандемията, заявиха, че "просто няма начин Джонсън и Сунак да продължат да управляват" и нарекоха действията им "абсолютно безсрамни".

В интервю от резиденцията си Чекърс Джонсън каза, че "искрено приема, че хората са имали право да очакват повече от него, но сега изпитва още по-голямо чувство на отговорност да постигне приоритетите на британския народ".

#Борис Джонсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино

Анкета

Какъв е предпочитаният ви начин за придвижване до работа?