Путин награди бригадата, която вилня в Буча! После я обрече на сигурна смърт

Путин награди бригадата, която вилня в Буча! После я обрече на сигурна смърт
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин присвои почетно звание „гвардейска“ на 64-та  мотострелкова бригада, за която има сведения, че е извършвала масови убийства на мирните жители в град Буча в Украйна, Киевска област. 

Както съобщава информационна агенция „Укринформ“, указът за награждаването е публикуван на официалния канал за правна информация.

В документа се казва, че званието „гвардейска“ е присвоено на бригадата „за масов героизъм и смелост, непоколебимост и мъжество, проявени от състава на бригадата в бойните действия за защитата на Родината и държавните интереси в условията на въоръжени конфликти“.

На 4 април главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна публикува списък на военните подразделение, превзели Буча и зверствали в нея. Сред тях е и 64-та ОВСБ, която влиза в състава на 35-та общовойскова армия на РФ.

Според данни на разузнаването, 64-та бригада я връщат в Украйна със „специални задачи“ - да бъдат "респектирани" жителите на украинските градове и села. Тези, които са извършвали клането в Буча, могат да го повторят на други места.

Бързото връщане на бригадата в зоната на бойните действия има и друга цел  – бърза „утилизация“ на ненужните свидетели, т.е. – тяхната предислокация на такъв фронтов участък, където те няма да имат шанс да останат живи, за да не могат да дават свидетелски показания пред съда в бъдеще, твърдят украинските източници.

#Владимир Путин #Буча

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници