Руски губернатор се оплака: Трима ранени при украински удари по село до границата

Руски губернатор се оплака: Трима ранени при украински удари по село до границата
A A+ A++ A

Руски губернатор обвини днес украинските въоръжени сили, че са нанесли удари по село близо до границата между двете страни, ранявайки трима местни жители, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че не може да потвърди тези твърдения по независим път. За момента украинската страна не е коментирала тази информация.

"Трима души бяха ранени. Един вече е изписан и се лекува при домашни условия. Две жени са в болница, под грижите на квалифицирани лекари. Нараняванията им са средно тежки“, каза губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков. Той добави, че над 30 къщи са понесли щети, а електроснабдяването и газоподаването ще бъдат възстановени през следващите няколко часа.

Руските власти съобщиха по-рано днес, че Белгородска област е била подложена на обстрел от украинска страна и е поразено село Головчино.

Южният руски регион, който според властите вече няколко пъти е бил подлаган на обстрел от началото на войната в Украйна на 24 февруари, граничи със северната украинска Харковска област, където се водят боеве, посочва ДПА.

По-рано този месец Русия обвини Украйна в нападение с хеликоптери срещу петролна база в Белгород, за което Киев не пое отговорност, както и за обстрел на села и ракетен удар по склад за муниции, припомня Ройтерс.

 

Източник:БТА
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници