Русия е предала на Украйна проект на мирно споразумение и очаква отговор

Русия е предала на Украйна проект на мирно споразумение и очаква отговор
A A+ A++ A

Русия е предала на Украйна проект на мирно споразумение и очаква отговор. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

А руският президентът Владимир Путин изрази увереност, че благодарение на Русия в Донбас ще настъпи мир.

Дмитрий Песков обвини украинската страна, че постоянно променя позицията си и се отказва от постигнатите по-рано договорености:

"В настоящия момент на украинската страна е предаден нашият проект на документ, който включва ясни формулировки. Топката е в тяхното поле. Чакаме отговор", каза Песков и допълни, че според него Киев не проявява склонност към ускоряване на преговорния процес. Говорителят на министерството на външните работи Мария Захарова също упрекна украинската делегация в протакане на преговорите:

"Уви, украинските преговарящи се занимават със станалото обичайно за тях през годините, а именно - опитват се да протакат преговорния процес, отказвайки се от конструктивен подход по приоритетните въпроси, а понякога просто отказвайки се от оперативна реакция на руските предложения". 

Президентът Владимир Путин на свой ред оправда започването на наречената от него специална военна операция в Украйна с бойните действия в Донбас през последните осем години:

"Именно трагедията  в Донбас, включително в Луганската народна република, принуди Русия да започне тази военна операция, за която всички днес добре знаят", каза Путин добави, че целта на операцията е да се помогне на "нашите хора, които живеят в Донбас".

#Русия #Украйна #мирно споразумение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници