Ваучери до 100 лв. дава Цветанов на полицаите

Ваучери до 100 лв. дава Цветанов на полицаите
Тези пари няма да влизат в прякото месечно възнаграждение, а ще бъдат добавени към месечния порцион, уточни вицепремиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С 60 до 100 лева ще бъдат увеличени заплатите на полицаите, съобщи в Бургас министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Там той откри новата сграда на Пето районно полицейско управление, предаде Дарик радио.

Тези пари няма да влизат в прякото месечно възнаграждение, а ще бъдат добавени към месечния порцион, уточни вицепремиерът.

„За около 28 000 – 30 000 служители във връзка с изпълнение на Наредба 11 от 2006 г. за догодина са необходими 15 млн. лева, които са налични, и ще може действително да осигурим към този състав, който е на режим 12 и 24 смени, да получат допълнително едни ваучери, които са средно в размер около 40 лева. Което означава, че за някои от служителите ще бъде 100 лева, измерено в пари, а за останалите всички редови служители ще бъде 60 лева“, обясни вътрешният министър.

Цветанов припомни, че преди година и половина порционът бил увеличен с 30 лева и повтори, че това в момента са възможностите на държавата, а преговорите със синдикатите не са спирали.

Цветан Цветанов, заедно с кмета на града Димитър Николов и шефа на бургаската полиция комисар Милен Димитров, откри новото Пето районно управление на улица „Перущица“ 63, в комплекс „Лазур“.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Бургас #Димитър Николов #кмет на Бургас #Милен Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници