Боевете в Донбас се ожесточават

Боевете в Донбас се ожесточават
A A+ A++ A

Русия продължава тежкия артилерийски обстрел на десетки украински населени места. Руснаците подлагат 50-хилядния град Рубижне на масиран обстрел, който разрушава жилищни блокове, административни сгради, училища и друга инфраструктура. Подобно е положението в Попасна, околностите на Изюм и много други места. Засега оценката на ситуацията е, че руската офанзива не води до значителни размествания на фронта.

Заводът „Азовстал” е подложен на тежък обстрел от кораби, самолети и от земята с артилерия. Руснаците обаче не искат да щурмуват, защото това би означавало да дадат много жертви и ранени, което да се отрази на цялостната картина на фронта, коментира международният редактор на NOVA Момчил Минков.

Той информира и за нови сателитни снимки, от които личи появата на най-малко 200 гроба край Мариупол. Според компанията, разпространила кадрите, снимките са направени от края на март до 3 април. Практически обаче остава неясно дали става въпрос за цивилни граждани. Една от версиите е, че може телата да са и на руски войници.

Минков цитира военни експерти, според които руснаците сега се опитват да атакуват по различен начин. Твърди се, че Русия няма достатъчно ресурси и ако ѝ бъде оказан сериозен отпор, няма да успее да се придвижи много повече. Има и друг момент, посочват експерти - ако има пробив в защитата на Украйна, след това ще могат да завземат големи територии.

Източник: НОВА 

#боеве #Донбас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници