Джо Байдън срещу Пол Раян в хаплив вицепрезидентски дебат за САЩ

Джо Байдън срещу Пол Раян в хаплив вицепрезидентски дебат за САЩ
Кандидатите за вицепрезидент на САЩ – демократът Джо Байдън (вляво) и републиканецът Пол Раян, се изправиха един срещу друг в единствения телевизионен дебат между подгласниците на президентите. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатите за вицепрезидент на САЩ – демократът Джо Байдън и републиканецът Пол Раян, се изправиха един срещу друг в единствения телевизионен дебат между подгласниците на президентите.

С атакуващ стил Джо Байдън защити икономическата и външната политика на Белия дом в опит да компенсира изненадващо слабото представяне на президента Барак Обама на първия дебат между кандидатите за президент, предаде „Дневник“.

Прекият сблъсък с претендента на републиканците за вицепрезидент Пол Раян, състоял се в ранните часове на петък българско време, бе видимо по-оживен и очерта граници между двата лагера, които останаха размити от дебата на Барак Обама с Мит Ромни преди седмица.

Джо Байдън беше логично по-опитният и се държеше по-агресивно, но и Пол Раян удържаше на атаките и върна няколко запомнящи се реплики.

Двамата ту говореха едновременно, ту се гледаха мълчаливо, не вярвайки, че са чули току-що казаното от другия.

„При цялото ми уважение, това са куп глупости“, каза остро вицепрезидентът при обвиненията на конгресмена от Уисконсин, че външната политика на САЩ демонстрира немощ.

Джо Байдън се държеше саркастично, избухваше понякога в смях или правеше гримаси на неъсъгласие и използваше изрази като „Не знам този човек в кой свят живее“.

„Господин вицепрезидент, знам, че сте под голям натиск да наваксате изгубеното, но по-добре за зрителите ще бъде да не се прекъсваме“, каза Пол Раян в един момент, когато дебатът се превърна в надприказване.

Първите социологически сондажи показват, че според американците 69-годишният Джо Байдън се е представил по-добре.

В анкета на Си Би Ес Нюз 50% от колебаещите се избиратели са дали предпочитанията си за него, докато 42-годишният Пол Раян е подкрепен от 31%.

Допитване на Си Ен Ен определя действащия вицепрезидент за победител в съотношение 48% към 44%.

Барак Обама каза, че според него вицепрезидентът му е свършил страхотна работа и много се гордее с него.

Президентът определено има нужда от съживяване на кампанията си, защото поредица анкети от тази седмица показаха, че той изостава от Мит Ромни с 47% срещу 44% според проучване на Ройтерс.

#САЩ #Джо Байдън #вицепрезидент на САЩ #президентски избори #Барак Обама #Мит Ромни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници