Кадиров: Руските войски контролират Попасна

Кадиров: Руските войски контролират Попасна
A A+ A++ A

Рамзан Кадиров, ръководител на руската република Чечения, каза в неделя, че неговите войници са поели контрола над по-голямата част от източния украински град Попасная, докато украинските власти заявиха, че битката за града в източната част на страната продължава, предава Ройтерс.

В средата на април руските сили започнаха с нова сила офанзивата в по-голямата част от източния фланг на Украйна, като някои от най-интензивните атаки и обстрели бяха именно около Попасная в Луганска област, предава news.bg.

"Бойци от чеченските специални части взеха по-голямата част от Попасная под контрол", написа Кадиров, който често се описва като "пехотинец" на руския президент Владимир Путин, в публикация в "Телеграм".

"Главните улици и централните квартали на града са напълно разчистени," пише той, но Ройтерс не може да провери независимо тази информация.

Засега няма незабавен коментар от Украйна, но късно в събота Алексей Арестович, съветник на президента Владимир Зеленски, каза, че тежките боеве за града продължават. "Битката за Попасная продължава", каза Арестович във видео в социалните мрежи.

"Руските пропагандисти с радост съобщиха, че вече са го превзели, но това не е съвсем така. Това е тяхното 117-то "превземане на Попасная" само тази седмица".

Снимка: Fishki.net

#превзета #Рамзан Кадиров #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници