250 лв. глоба за мъж, ругал спешни медици

250 лв. глоба за мъж, ругал спешни медици
A A+ A++ A

Мъж, който засипал с ругатни и обиди, медиците от Спешна помощ в град Нови пазар, беше наказан с 250 лв. санкция от местния районен съд. Поведението на С.Й. е квалифицирано, като дребно хулиганство. Ако не е съгласен с имуществената санкция, мъжът може да я обжалва на 2 юни, определили са магистратите.

Наказанието можело да бъде и по-високо - до 500 лв. и/или 15 денонощия арест, но съдът е оценил, че новопазарчанинът направил пълни признания, изразил и съжаление за сторенето.

Той дал воля на гнева си, след като завел в Центъра за спешна медицинска помощ в Нови пазар своята съжителка, която получила криза от високо кръвно. С тях били майка му и брат му. През отворения прозорец С.Й. чул, че фелдшерката измерила кръвното, но понеже не било високо, обяснила, че няма нужда от инжекция.

Притеснен, мъжът започнал да отправя неприлични изрази и ругатни на висок тон. На тях освен медицинския персонал и санитар, станали свидетели и обитатели на Дома за възрастни хора в близост. Въпреки предупрежденията, не спрял и се стигнало до викане на полиция. През това време гневният посетител си тръгнал, но бил открит и след съставен акт е наказан от съда за оскърбителното отношение, с което нарушил обществения ред.

#медик #глоба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници