Диагноза рак при бременна... Или кои са лошите изненади на живота?

Диагноза рак при бременна... Или кои са лошите изненади на живота?
A A+ A++ A

Една истинска история шокира света преди дни. Ашли и Анди били обикновено американско  семейство. Но не можели да имат деца и трябвало да бъдат подложени на лечение, предава CNN.

Ашли била лекувана с clomiphene citrat - лекарственото вещество е антиестроген, който стимулира овулацията. Последвала бременност, а изненадата за двамата била най-голяма, когато разбрали, че очакват четиризнаци.

Докато свиквали с идеята за живота, който ги очаква, друга изненада дошла на дневен ред. През 4-тия месец от бременността 24-годишната Ашли била диагностицирана с рак на щитовидната жлеза в първи стадий.

Младата жена взела най-доброто решение – да не се отчайва и да не позволява мисълта за смъртта да я обземе, защото това няма да доведе до нищо добро, а само би се отразило негативно върху четиризнаците.

В края на август четиризнаците били родени със секцио, а няколко седмици по-късно Ашли била подложена на операция за отстраняване на карцинома и засегнатите лимфни възли.

Учудващо на фона на цялата история е, че сега лекарите и семейството взимат поредното смело решение – продължаващото лечение (химиотерапия и/или лъчетерапия в зависимост от резултатите от изследванията, които се очакват) да е максимално щадящо, за да може майката да кърми четиризнаците възможно най-дълго.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници