Щерката на Путин - Катерина Тихонова, стана бос на "профсъюза на олигарсите"

Щерката на Путин - Катерина Тихонова, стана бос на "профсъюза на олигарсите"
A A+ A++ A

По-малката дъщеря на Владимир Путин - Катерина Тихонова - е назначена за съпредседател на звено към най-голямата руска работодателска организация, което ще се занимава с намирането на заместители за чуждестранните вносни технологии и стоки след санкциите срещу дъщерите на Путин, информира Сводобна Европа.

Съветът е създаден, за да обобщи успешни практики за заместване на вносно оборудване, създаване на цифрови услуги в подкрепа на заместването на вноса и формулиране на законодателни инициативи. Той беше оглавен от председателя на Руския съюз на индустриалците и предприемачите Александър Шохин.

Тихонова ще оглави т.нар. Координационен съвет по заместването на вноса и по технологичната независимост към Руския съюз на промишлеността и предприемачите (наричан още "профсъюза на олигарсите").

Фактът, че Катерина Тихонова е получила предложение да се присъедини към съвета, стана известен още в началото на юли. Тогава пресслужбата на Innopraktika каза на RBC, че все още не е съгласна.

Ройтерс, Блумбърг и Би Би Си нарекоха Катерина Тихонова най-малката дъщеря на руския президент Владимир Путин. Кремъл не е потвърдил или отрекъл официално тази информация.

След инвазията на Русия в Украйна Съединените щати, Европейският съюз, Канада и Япония наложиха санкции на Тихонова и друга предполагаема дъщеря на Путин, Мария Воронцова. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков каза в интервю, че Кремъл със сигурност ще отговори на санкциите срещу дъщерите на Путин и "ще го направи, както намери за добре". Така за първи път официално се признава връзката на Тихонова и Воронцова с президента Путин.

 

 

#Катерина Тихонова #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници