Убитият край Кладница е финландец, убиецът – българин

Убитият край Кладница е финландец, убиецът – българин
Преди дни МВР разпространи фоторобот за разкриване самоличността на намерения убит мъж. Снимка: МВР
A A+ A++ A

26-годишен финландски гражданин е мъжът, чийто обгорен труп бе открит на 10 октомври на незаконно сметище край пернишкото село Кладница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разплитането на случая станало, след като във вторник бил подаден сигнал за изчезването му, а за броени часове криминалистите достигнали до извършителя на престъплението – 25-годишният К. А., живеещ в София, който вече е задържан.

Станало ясно, че престъплението е извършено в малките часове на 9 октомври в София, а ден по-късно трупът на жертвата е транспортиран до пернишкото село.

Там е направен опит тялото да бъде изгорено и да бъдат заличени следите от жестокото убийство.

Работата по събиране на доказателства и документиране на престъплението продължава, допълниха от МВР.

По-рано в сряда министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че извършителят е задържан два дни след откриването на тялото и че той е чужд гражданин.

Впоследствие се появи неофициална информация, че убитият е финландец, а убиецът му - руснак с българско гражданство, предадоха БНР и bTV.

Час по-късно окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов заяви, че убиецът е установен вечерта във вторник и че той е млад български гражданин, родом от Кнежа, но живеещ в София.

Тялото на финландецът беше намерено с множество прободни рани след потушаване на пожар на сметището край Кладница, призори на 10 октомври.

Тогава от МВР съобщиха, че убитият е на видима възраст около 20-25 години, има специфични татуировки по ръцете и тялото и разпространиха снимки на рисунките в опит да установят самоличността му.

Във вторник директорът на полицията в Перник комисар Валентин Димитров заяви, че се чакат резултатите от ДНК-експертизата, тъй като не е постъпил нито един сигнал от гражданин или институция, който да помогне при разпознаването.

#Кладница #убийство #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #нерегламентирано сметище #София #Перник #шизофрения #МВР #полиция #финландец #руснак #българин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници