Борисов: Да побеждава демокрацията!

Борисов: Да побеждава демокрацията!
Борисов участва на 21-я конгрес на ЕНП, заедно с делегация от ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-важното мото на Европейската народна партия (ЕНП) е „да побеждава демокрацията", каза лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов.

Борисов участва на 21-я конгрес на ЕНП, заедно с делегация от ГЕРБ, предаде информационна агенция „Фокус".

На въпрос за оценката за България, премиерът отговори, че тя се пише от рейтинговите агенции в докладите, а „България е една от държавите за пример във финансовата дисциплина, с нисък бюджетен дефицит, с нисък външен дълг, с покриване на Маастрихтските критерии, в борбата с престъпността".

В края на изказването си пред ЕНП българският премиер се пошегува, че на парламентарните избори в страната през 2013 г. ще има „сблъсъка с лидера на българската и на европейската левица".

„Тук хората изобщо не обръщат внимание на такива сблъсъци, които в България се опитваме да си създадем. Изборите са си избори, това е демокрацията. Тук дойде и Саакашвили, призна загубата си на изборите – това е демокрацията: идват едни, връщат се, създават се нови партии", коментира още Борисов.

#ПЕС #ГЕРБ #правителство #министър-председател #Бойко Борисов #ЕНП #избори #парламентарни избори #сблъсък #социалисти #БСП #Европейска народна партия #Партия на европейските социалисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници