Признаци на овулация

Признаци на овулация
A A+ A++ A

Ако не сте се замисляли досега, може и да ви се стори странно, но да, овулацията е причина за редица промени в тялото и съзнанието ви.

Ако се наблюдавате внимателно, ще забележите следните признаци, които говорят за настъпването на овулацията:

  • Промяна във влагалищния флуор. Влагалищното течение при овулация става по-обилно, по-воднисто – това са дните от месечния цикъл, когато имате най-голяма нужда от ежедневни дамски превръзки. Дължи се на хормонални промени, благодарение на които се улеснява придвижването на сперматозоидите по женските полови пътища.
  • Покачване на базалната температура. За да установите разликите в базалната температура, е необходимо да я следите в продължение на поне два цикъла. Измерването трябва става на едно и също място (в устата, ректално или вагинално) и по едно и също време сутрин преди ставане и преди каквото и да било друго движение при събуждането.
  • Болка в областта на яйчниците. Много жени твърдят, че усещат овулацията. Болката или по-скоро „дърпането“, което усещат, би могло да се обясни със спукването на зрелия фоликул и отделянето на яйцеклетката и обкръжаващите я клетки от яйчника.
  • Изостряне на обонянието. По-чувствителните жени отчитат промяна в обонянието, която често е причина да сменят парфюма си, например по време на овулация.
  • Промяна в сексуалното влечение. Много жени отчитат, че в дните около овулацията изпитват много по-силно желание за секс, повече от всеки друг момент от цикъла имат нужда да се чувстват желани, привлекателни и полагат повече от обикновено усилия за това.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници