Съхраняването на зеленчуците в хладилника има своите особености
За да запазите зеленчуците по-свежи за по-дълго, най-вероятно бързате да ги сложите в хладилника. Но въпреки че нямат етикет с препоръки за съхранение, всеки зеленчук има своите особености, които трябва да имате предвид, за да го съхраните правилно.
Учудващо, но е факт, че доматите, краставиците и камбите, поставени в хладилник се развалят по-бързо. Тези зеленчуци се запазват най-добре при температура около 10 градуса. Ето защо новите технологии дават възможност в някои хладилници да има специални чекмеджета, където да контролирате температурата, в зависимост от съхраняваните продукти.
Картофите можете да съхранявате за кратко в хладилник, ако са пресни. Ако обаче смятате да се запасите за цяла зима, добре е да съхранявате картофите на тъмно, сухо място с температура около 10 градуса.
Трябва също да знаете, че доматите и чушките е добре да съхранявате отделно от краставиците и листните зеленчуци, тъй като пожълтяват по-бързо, когато са в непосредствен контакт.