Европейските консерватори убедени, че „българите отново ще подкрепят ГЕРБ”

Европейските консерватори убедени, че „българите отново ще подкрепят ГЕРБ”
Председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс получава поздрави от канцлера на Германия Ангела Меркел след преизбирането му на поста председател на европейските консерватори. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Представители на Европейската народна партия (ЕНП) са изразили увереност, че „българските граждани отново ще дадат подкрепата си” на управляващата партия ГЕРБ на предстоящите през 2013 г. парламентарни избори.

Лидерите на политическото семейство на европейските консерватори Вилфрид Мартенс и Жозеф Дол изказаха това свое убеждение ден, след като на конгреса на ЕНП в Букурещ ГЕРБ загуби представителя си в председателския съвет на партийното обединение, коментира бТВ.

В изявление, разпространено от пресцентъра на ГЕРБ, в рамките на провеждащия се в Брюксел Европейски съвет, политическите лидери на ЕНП заявяват „възхитата си” от „стабилното и далновидно правителство, което има България”, което е „способно да взема правилни решения в трудна ситуация”.

Политически наблюдатели припомнят, че в състава на „стабилното и далновидно правителство” на България за трите години, през които е на власт, постовете си смениха близо 30 души, министри, заместник-министри и ръководители на държавни агенции, нерядко съпътствани от скандали за компетентност.

В комюникето също така се подчертава, че управлението на ГЕРБ „е превърнало България в пример за справяне с икономическата криза” и членовете на ЕНП „категорично подкрепят смелите и успешни реформи на премиера Борисов”.

Изявлението не коментира призива на българския премиер към европейските му партньори за помощ в справянето със социалистите на предстоящите избори, които по-късно министър-председателят окачестви като опит да се пошегува.

#Европейската народна партия #ЕНП #ГЕРБ #избори #Жозеф Дол #Вилфрид Мартенс #Букурещ #Европейския съвет #България #Бойко Борисов #министър-председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници