ЕС ограничи още икономическите си отношения със Сирия

ЕС ограничи още икономическите си отношения със Сирия
Подкрепихме новите санкции срещу Сирия, одобрени по-рано от министрите на външните работи, съобщи президентът на Европейския съвет Херман Ван Ромпой. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нови санкции срещу Сирия одобриха държавните и правителствените ръководители на 27-те страни-членки на Европейския съюз по време на двудневната среща на върха в Брюксел.

„Подкрепихме новите санкции срещу Сирия, одобрени по-рано от министрите на външните работи," съобщи президентът на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, цитиран от РИА „Новости" и БГНЕС.

Съветът на ЕС по външни работи прие поредния 19-ти пакет със санкции на своето заседание в понеделник, което се състоя в Люксембург.

На гражданите и компаниите от ЕС се забранява да предоставят финансови услуги, свързани с износа на сирийско оръжие. Забранява се на физическите и юридически лица от ЕС да осъществяват сътрудничество във военната област със Сирия, предвижда още пакетът.

Външните министри също така одобриха разширяването на „черния списък" с лица и компании, на които им е забранено да влизат в ЕС. Техните активи на територията на съюза се замразяват.

Новият пакет със санкции влезе в сила още на 16 октомври, веднага след като беше публикуван във вестника на ЕС.

Конфликтът в Сирия започна в средата на март 2011 г. и до момента е отнел живота на около 31 000 души.

#ЕС #Сирия #Башар Асад #президент на Сирия #Херман Ван Ромпой #президент на Европейския съвет #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници