БСП излезе с писмо до Радев и го обвини, че кара служебни министри да плюят Нинова

БСП излезе с писмо до Радев и го обвини, че кара служебни министри да плюят Нинова
A A+ A++ A

Парламентарната група на „БСП за България“ излезе с гневна позиция до медиите, в която отправя призив към президента Румен Радев и служебния кабинет, назначен от него. В Столетницата са люти след изява на спортния министър Весела Лечева днес по БНТ. Тя открито критикува БСП, че е влязла в договорка с ГЕРБ, БВ и ДПС за избора на Вежди Рашидов и така не изпълнява волята на избирателите си и ги предава. По думите на Лечева БСП съвсем логично губи гласове на изборите и се е сринала до пето място на последния вот:

АЕТО Я РЕАКЦИЯТА ОТ БСП

"Уважаеми господин президент, за пореден път Ваш служебен министър си позволява да коментира публично вътрешнопартийни въпроси на БСП. Нещо повече, да изопачава факти, касаещи парламентарната група на БСП и решения, взети от колективните органи на партията и от общото събрание на народните представители", посочват от партията.

"Г-жа Весела Лечева е назначена от Вас за министър в лично качество. Тя не представлява БСП в служебното правителство. Започва да става практика членове на Вашия кабинет грубо да се намесват в партийните ни работи. Вече ви писахме по този повод, но липсата на реакция и продължаващите изявления ни карат да мислим, че всичко това се случва под Ваше давление", допълват още те.

По думите им служебният кабинет излиза извън правомощията си и "погазва принципа за разделение на властите".

Това трябва да спре, привозазат от „БСП за България“.

#БСП #Весела Лечева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите