"Москвич" се завръща на пазара

"Москвич" се завръща на пазара
A A+ A++ A

"Москвич" се завръща на пазара. "Яуза" се очаква да бъде в сегмента на кросоувърите.

Новият модел е кръстен на река Яуза и се очаква да бъде първият модерен руски SUV.

Ръководството на завода на марката е представило списък с модели, които са предназначени да изместят западните марки. Голяма част от западните производители на автомобили спряха производството си в Русия след началото на войната.

"Яуза" изглежда като класически кросоувър. Прибавени са хромирани детайли, както и такива от черна пластмаса. Основата на модела е китайският JAC Sehol Х4, въпреки че на предния капак виждаме емблемата на "Москвич".

Фабриката на китайския бранд е до град Хефей в Източен Китай и именно там би трябвало да се прави и "Яуза" или по-точно - върху вече наличните Sehol Х4 да се слага надписът "Москвич".

Новият "Москвич" идва с бензинов двигател от 150 конски сили и автоматична трансмисия. В бъдеще се очаква и електромобил от марката.

Цената на Москвич "Яуза" все още не е напълно ясна. JAC Sehol Х4 струва между 12 900 и 15 хил. долара в зависимост от модификациите му. Руският му брат-близнак най-вероятно ще пристига на цена от 1 млн. до 1,8 млн. рубли - между 16 300 и 29 300 долара.

Интериорът е по-скоро оскъден. Малък дисплей с инфотеинмънт система и панел с бутони под него. Кожен салон с велурени елементи. Възможно е и някои екстри да бъдат орязани.

Остава и проблемът кой ще може да си закупи подобен автомобил на територията на Русия. Редица компании прекратиха вноса на свои продукти, защото в страната няма достатъчна покупателна способност.

#Москвич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници