Руски политик предупреди за "глобална катастрофа" заради доставките на нови оръжия Украйна

Руски политик предупреди за "глобална катастрофа" заради доставките на нови оръжия Украйна
стоп кадър/YouTube
A A+ A++ A

Председателят на долната камара на руския парламент Вячеслав Володин предупреди за глобална катастрофа заради доставките на нови оръжия за Украйна, предаде БНР.

"Ако Вашингтон и страните от НАТО доставят въоръжение, което бъде използвано за нанасяне на удари по мирни градове и опити за завземане на наши територии, (както те заплашват), това ще доведе до ответни мерки с използване на по-мощно оръжие", написа в канала си в "Телеграм" председателят на руската Държавна дума. Вячеслав Володин обвини Вашингтон и Брюксел, че с решенията си водят света към страшна война.

Крим е украински, подчерта в реч за Деня на единството президентът Володимир Зеленски. За украинците вече всички селища в страната са родни, бойци от Изюм и Купянск се бият за Бахмут и Соледар, отбеляза той:

"Всички заедно защитават Киев и Харков, всички заедно освобождават Херсон. И всички ние, където и да сме родени и израснали, днес казваме: аз защитавам моята Украйна, моя Донбас, и разбира се, моя Крим".

От Киев информираха, че е получен още един британски хеликоптер Сий Кинг. През ноември Лондон съобщи за изпращането на три такива машини, като едната вече беше в Украйна.

Германският министър на отбраната Борис Писториус подчерта, че по въпроса за танковете за Украйна Берлин води интензивен диалог с международните партньори, най-вече с Вашингтон.


#войната в Украйна #глобална катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници