Радев: Дано ядрените заплахи на Путин не се сбъднат! Бг политиците нямат визия за армията ни

Радев: Дано ядрените заплахи на Путин не се сбъднат! Бг политиците нямат визия за армията ни
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев отправи критики към политиците за отношението им към армията. След като присъства на годишната конференция на началника на отбраната, държавният глава, който е и върховен главнокомандващ, заяви, че в политическата класа липсва разбиране и съгласие за развитието на отбраната:

"Това е едно от големите предизвикателства пред въоръжените ни сили - дефицитът на разбиране и консенсус в политическата класа за реалната роля и визия за развитие на въоръжените сили, за тяхното осигуряване. Недопустимо е в тази изключително сложна среда за сигурност, немалка част от политическите партии да гледат на въоръжените ни сили не като гарант за териториалната цялост и сигурност на страната, а като на донор за въоръжените сили на Украйна".

Според президента армията работи с недостиг на хора, техника и ресурси в среда на несигурност.

Според министъра на отбраната Димитър Стоянов конфликтът в Украйна върви към ескалация заради обявеното вчера от руския президент Владимир Путин, че Москва преустановяване участието си в Договора за ограничаване на ядрените арсенали:

"Надявам се да не е поредната заплаха, отправена от страна на Русия, и демонстрация на сила с това да излезе от последния действащ договор по ограничаване на ядреното въоръжение. Надявам се разумът да надделее в тази ситуация. Към момента в Министерство на отбраната не отчитаме като реална възможност използването на ядрено оръжие от руската страна, но това е показател, че вървим към ескалация на конфликта, но не и към мирното му разрешение".

#. Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници