Оралната любов: Митове и факти, които трябва да знаете

Оралната любов: Митове и факти, които трябва да знаете
A A+ A++ A

Оралната любов, известна още като фелацио е един от най-разпространените сексуални актове между партньорите. Този вид сексуален акт има дълга история, която включва както митове, така и факти. В тази статия ще разгледаме някои от тези митове и факти за оралната любов.

Мит: Оралната любов е нехигиенична и забранена.

Факт: В миналото оралната любов беше смятана за нехигиенична и забранена дейност в много култури. В наши дни обаче тази гледна точка се е променила и се счита за нормален сексуален акт между партньорите. Освен това, ако се практикува правилно, оралната любов не е по-нехигиенична от другите видове сексуални актове.

Мит: Оралната любов може да предизвика рак на устната кухина.

Факт: Това е мит. Няма доказателства, че оралната любов може да доведе до рак на устната кухина. Въпреки това, известно е, че оралният секс може да предизвика някои други здравословни проблеми, като например инфекции.

Мит: Само мъжете могат да се наслаждават на орална любов.

Факт: Това е мит. Както мъжете, така и жените могат да се наслаждават на орална любов. В действителност, много жени наистина наслаждават на тази дейност.

Мит: Оралната любов може да бъде използвана за контрацепция.

Факт: Това е мит. Оралната любов не може да бъде използвана като метод за контрацепция. Все още е възможно да се забремени след орален секс.

Мит: Оралната любов може да бъде опасна за здравето.

Факт: Както при всеки друг сексуален акт, оралната любов може да бъде опасна за здравето, ако не се предприемат правилни мерки за безопасност. Например, ако се практикува без защита, може да се предизвикат различни инфекции, като например херпес, гонорея или СПИН. Затова е важно да се използват презервативи, за да се предотвратят такива инфекции.

Мит: Оралната любов не е реален секс.

Факт: Това е мит. Оралната любов е реален сексуален акт, който може да бъде изключително приятен и задоволителен за партньорите. Всички видове сексуални актове, включително оралната любов, са реален и важен аспект от сексуалния живот на човека.

Мит: Само хомосексуалните мъже практикуват орална любов.

Факт: Това е мит. Оралната любов може да бъде практикувана както от хетеросексуални, така и от хомосексуални партньори.

Правила и препоръки. Ето някои от тях:

Използвайте презерватив или друг вид защита, ако искате да се предпазите от венерически болести. Въпреки че оралният секс е по-малко вероятно да предизвика зараза със сексуално предавани заболявания, все още е възможно да се стигне до тях.

Избягвайте да практикувате орален секс ако имате устна инфекция, като кариеси или херпес. Това може да повиши риска от зараза.

Почистете зъбите си и устната кухина преди и след да практикувате орален секс. Това ще намали риска от инфекция и неутрализиране на приятен мирис и вкус.

Когато практикувате орален секс, е важно да комуникирате с партньора си и да знаете какво му допада и какво не. По този начин можете да направите опита си по-приятен и удовлетворяващ за двамата.

В заключение, оралната любов е сексуален акт, който може да бъде удовлетворителен и приятен за двамата партньора, ако се извършва правилно и с отговорност. Важно е да бъдете информирани за фактите и да следвате съответните препоръки, за да намалите риска от здравословни проблеми и зарази.

#секс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници