Гълъб Донев: Ако до края на април няма редовен кабинет - внасяме бюджета за 2023-а

Гълъб Донев: Ако до края на април няма редовен кабинет - внасяме бюджета за 2023-а
A A+ A++ A

Служебният премиер Гълъб Донев призова политическите партии да намерят допирни точки, за да може парламент да работи ефективно и да излъчи редовно правителство:

"Не мога да гадая какво може да се случи след Великден! Всичко е в ръцете на българските политически партии, които бяха излъчени и избрани от българските избиратели и в момента са в 49-ия парламент. В тях е отговорността за това да работят и да покажат на българските граждани, че те носят своята отговорност и мислят за техните проблеми".

Премиерът потвърди, че ако до края на месеца не бъде съставено редовно правителство, служебното би внесло бюджета за 2023 г. Кабинетът е внесъл в парламента всички законодателни предложения за промени, свързани с ангажиментите на България по Плана за възстановяване и устойчивост:

"За всеки един от международните партньори е притеснително това, че България влиза в политическа криза, от която се търси изход. Не ги притеснява това, че в момента България се управлява от служебно правителство, защото това е конституционно установеният ред. Искам да уверя българските граждани, че независимо че българия в момента има служебно правителство, всички усещат и знаят, че всички проблеми, които имат, се решават своевременно".

Служебният премиер Гълъб Донев каза, че не би приел предложение за участие в редовен кабинет.

#Гълъб Донев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници