Бразилският президент: САЩ да спрат да насърчават войната в Украйна

Бразилският президент: САЩ да спрат да насърчават войната в Украйна
Фейсбук/Лула да Силва
A A+ A++ A

Бразилският президент Лула да Силва заяви, че Съединените щати трябва да спрат да насърчават войната в Украйна и да започната да говорят за мир. Изказването бе направено по време на визитата му в Китай, където разговаря с колегата си Си Дзинпин.

Лула да Силва каза още, че Европейският съюз трябва да започне да говори за мир. По думите му по този начин международната общност ще може да убеди руският президент Владимир Путин и украинският лидер Володимир Зеленски, че "мирът е в интерес на целия свят".

Визитата на Лула да Силва в Китай, който е най-големият търговски партньор на страната му, бе фокусирана върху заздравяването на връзките между двете страни и мина под знака на посланието "Бразилия се завръща", като ключов играч на световната сцена, отбелязва Франс прес.

Бразилският лидер се опитва да води балансирана външна политика, като се стреми да поддържа тесни връзки с Вашингтон, като същевременно Бразилия е една от страните, които не са наложили санкции на Русия заради нейната агресия в Украйна. През февруари Лула да Силва се срещна с американския президент Джо Байдън.

#Лула да Силва #оръжие за Украйна #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино

Анкета

Какъв е предпочитаният ви начин за придвижване до работа?