Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

ФБ/Володимир Зеленски

A A+ A++ A

Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки одобрението от Камарата на представителите на САЩ на законопроект за предоставяне на военна помощ на Киев. Това мнение изрази американският милиардер и предприемач Дейвид Сакс.

„Тези сцени на празнуване ще изглеждат особено глупави, когато Украйна така или иначе се разпадне. Федералното правителство на САЩ може да отпечата още повече пари, но не може просто да отпечата повече артилерийски снаряди и ракети за силите за противовъздушна отбрана“, пише той.

Сакс отбеляза, че "войните в Ирак и Афганистан също са започнали с годишно отпускане на около 60 милиарда долара". „В крайна сметка тези войни струват трилиони долари“, отбеляза предприемачът.

Той е убеден, че в случая с Киев не става дума само за 61 милиарда долара. „Украйна ще се нуждае от огромни годишни парични инжекции, за да предотврати пълно поражение, така че 61 милиарда долара са само долната линия за годишното разпределение на средствата в една нова безкрайна война“, заключи милиардерът.

Няма стратегия за излизане от украинския конфликт. Това мнение изрази бизнесменът Илон Мъск във връзка с одобряването от Камарата на представителите на САЩ на законопроекта за предоставяне на военна помощ на Украйна.

#Дейвид Сакс #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници