Kакво да ядем за здрави очи

Kакво да ядем за здрави очи
A A+ A++ A

Някои храни са богати на хранителни вещества, които могат да подобрят зрението. Например, храни, богати на витамин А, като моркови, тиквички, сладки картофи и спанак, могат да помогнат за подобряване на зрението, тъй като витамин А е важен за здравето на очите.

Други храни, като яйца, съдържат лутеин и зеаксантин, които също могат да помогнат за подобряване на зрението. Тези вещества са антиоксиданти, които могат да предпазят очите от увреждане, причинено от свободни радикали.

Омега-3 мастните киселини, които се срещат в риба, като лосос, също могат да помогнат за подобряване на зрението, тъй като могат да намалят риска от макулна дегенерация, която е водещата причина за загуба на зрение при хората на възраст над 60 години.

Също така, храните, богати на витамин С, като цитрусови плодове, ягоди и червени пиперки, могат да помогнат за подобряване на зрението, тъй като витамин С може да помогне за защитата на очите от увреждане, причинено от свободни радикали.

В статията може да се обсъдят и други храни, които са полезни за здравето на очите и могат да помогнат за подобряване на зрението. Трябва да се отбележи, че храната сама по себе си не може да излекува зрението, но в комбинация с други здравословни навици, като редовна физическа активност и достатъчно почивка на очите, може да помогне за подобряване на зрението и опазване на очите.

#Очите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници