Не правете тези неща, ако искате да забременеете бързо

Не правете тези неща, ако искате да забременеете бързо
A A+ A++ A

Ако планирате да забременеете, има някои неща, които трябва да избягвате, за да увеличите шансовете си за успешно зачеване. В тази статия ще ви дадем няколко съвета относно това, кои неща да не правите, ако искате да забременеете бързо.

Не пушете и не консумирайте алкохол

Ако пушите или консумирате алкохол, това може да намали шансовете ви за зачеване. Те могат да повлияят на качеството на спермата и яйчниците и да увеличат риска от аборт или други проблеми по време на бременността. Затова е важно да избягвате пушенето и консумацията на алкохол, когато опитвате да забременеете.

Не прекалявайте с кафето

Твърде много кафеин може да забави зачеването, като намалява качеството на спермата и яйчниците. Затова, ако пиете кафе, опитайте се да ограничите консумацията си на 1-2 чаши на ден.

Не злоупотребявайте с тежка физическа активност

Много тежка физическа активност може да навреди на репродуктивната система, като намалява шансовете за зачеване. Ако сте спортист или редовно се занимавате със здравословна физическа активност, не би трябвало да има проблем, но ако злоупотребявате с тежки упражнения, може да бъде по-добре да ги ограничите.

Не използвайте определени видове лубриканти

Някои видове лубриканти могат да намалят качеството на спермата и да намалят шансовете за зачеване.

Не пропускайте редовните прегледи при гинеколога

Редовните прегледи при гинеколога са много важни, особено ако искате да забременеете. Те ще ви помогнат да откриете и лекувате всякакви здравословни проблеми, които може да ви пречат да забременеете.

Не пренебрегвайте здравословното хранене

Здравословното хранене е много важно, особено ако искате да забременеете. Опитайте се да консумирате достатъчно зеленчуци, плодове и белтъчини, които ще подобрят здравето на вашия репродуктивен систем.

Не прекалявайте със стреса

Прекаленият стрес може да повлияе на хормоните в тялото ви и да намали шансовете ви за зачеване. Опитайте се да намалите стреса в живота си, като избягвате натоварващи ситуации и редовно практикувате релаксиращи техники, като йога или медитация.

Не забравяйте да се наслаждавате на секса

Сексът трябва да бъде забавен и приятен за вас и партньора ви. Не се фокусирайте твърде много върху зачеването и опитайте се да се наслаждавате на интимните моменти с партньора си.

С тези съвети, вие и партньорът ви ще можете да направите всичко възможно да забременеете бързо и успешно.

#бременна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници