Борисов: Програма минимум - бюджет и приети закони, програма максимум - стабилно и експертно управление

Борисов: Програма минимум - бюджет и приети закони, програма максимум - стабилно и експертно управление
A A+ A++ A

Програма минимум - да приемем бюджета и да приемем закони, и след това отиваме на изборите, програма максимум - с разум да се направи едно добро политическо, експертно, управление. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

"Днес имахме среща с нашите основни опоненти на изборите, т.нар. лидерска среща. Опоненти дори е мека дума, но образно казано - яростна кампания, която се водеше и от тяхна, и от наша страна. Когато се види законодателната програма, когато се види начина, по който говорят относно Бюджета - съвсем различно от други години, - оставаш с впечатлението, че сме дори една и съща партия", заяви Борисов.

"А когато Асен Василев абсолютно правилно предложи да минем и по Управленска програма, в секторите здравеопазване, образование, енергетика, и други - защото освен рестриктивните мерки, които трябва да се вземат в Бюджета, - има и неща, които сме поели като обещания към нашите избиратели - мисля в следващите дни както по законодателната рамка има група, по Бюджета също, предстои да се започне работа по Програма за управление в следващите години. Това още повече ще даде сигурност, че може да се намери едно нормално управление - дали за кратко, дали на ротационен принцип", посочи още той.

"Ако можем да постигнем да няма конфронтация, каквато имаше в последните години в парламента, ще бъде от полза. Конфронтацията доведе до инфлация, обедняване, огромни задължения, отлагане на инфраструктурни проекти, защото няма и пари за тях, и всичко, което се случи за две години", заяви още Борисов.

"Днес на г-н Петков му казах, че няма за какво да се тревожи да се повтарят сценарий като КТБ, тъй като сме в Европейския банков съюз, а и вече сме в чакалнята на еврозоната. Бяхме готови да влезем, сега наново трябва да започнем всичко", посочи Борисов за влизането на страната ни в еврозоната.

"Това не е обидно към другите партии, нормално е първите две партии да полагат усилия да направят нещо стабилно. Включително както Христо Иванов каза за постигане на конституционно мнозинство", заяви още Борисов.

"Преди връчването на мандата, ние трябва да сме наясно или с наш състав на кабинет, или с техен състав на кабинет. Ако го нямаме до тогава, ние ще предложим наше правителство на малцинство. Затова настояваме техния проектосъстав, за да видим дали може да се сглоби нещо добро", посочи още Борисов.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници