Интерпол отчита нулев напредък в разследването на атентата в Бургас

Интерпол отчита нулев напредък в разследването на атентата в Бургас
Генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл посочи, че няма напредък в разследването на атентата в Бургас, въпреки общите усилия на много държави. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Разследването на атентата срещу израелските туристи в Бургас не отбелязва напредък, въпреки общите усилия на много държави, отчита Интерпол.

Констатацията на международната организация обяви генералният й секретар Роналд Ноубъл пред бТВ в навечерието на световната среща на Интерпол, която започва в Рим в понеделник.

Над 600 експерти по антитероризъм, ръководители на тайни служби и 103-има министри на вътрешните работи се събраха в италианската столица за годишна среща, на която ще бъдат обсъдени новите заплахи пред света и инструментите, с които да бъдат преборени.

По време на събитието вътрешният министър Цветан Цветанов ще се срещне с генералния секретар на Интерпол. Тема на разговор между двамата ще бъде съдействието, което Интерпол може да окаже в разследването на атентата в Бургас.

За Интерпол било необяснимо как, след като се разполага със снимка и видео на самоубиеца атентатор все още няма информация за неговата самоличност.

Самата световна полицейска организация е използвала своята мрежа и за информация срещу заплащане, но резултатът бил нулев.

#Бургас #атентат #израелски туристи #Интерпол #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Роналд Ноубъл #Рим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници