Борисов предупреди кметовете да внимават с европейските пари

Борисов предупреди кметовете да внимават с европейските пари
Министър-председателят каза още, че от Шумен до Смядово асфалтът в момента се полага и пътят също ще стане хубав. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

България е една от държавите в ЕС, които в момента нямат нито една спряна оперативна програма и дано така да продължи и занапред, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той се обърна към кмета на Смядово, където беше за откриването на реконструирани и рехабилитирани площи в града, и към всички останали кметове в страната да внимават с процедурите, с качеството и с начина, по който се изразходват европейските пари, предаде информационна агенция „Фокус".

Министър-председателят благодари за добрите пожелания на протойерей Атанас Михайлов, както и за неговата благословия, защото според него всички имаме нужда от това – Господ да ни помага.

„Аз съм много щастлив като гледам читалището, защото действително това е най-старото селско читалище и беше във вид, в който ни да е срам да го гледаме", каза Борисов.

Като положителен пример той даде преустройството на централния градски площад и изграждането на Водното огледало в Смядово.

„Мисля, че ако се огледаме освен това, което сме направили ние за тази една година, не мога да видя какво е направено през последните 20. Опитвам се – освен това, което сме направили ние – площада и читалището, не виждам друго", каза министър-председателят.

Министър-председателят каза още, че от Шумен до Смядово асфалтът в момента се полага и пътят също ще стане хубав.

„Не знам кога е правен за последен път, но минимум от 30 години, така че в днешния хубав ден ви пожелавам да сте живи и здрави, работете активно и в следващите години Смядово ще придобие вида, в който може би е бил преди 30 години", каза още Борисов.

След тържествената част по откриване на реконструирани и рехабилитирани площи премиерът Бойко Борисов преряза лентата и раздаде част от нея на присъстващите.

Борисов разгледа изграденото по проекта „Водно огледало", както и поставените подпорни стени и корекцията на река Смядовска с цел превенция на наводняване по друга оперативна програма.

#министър-председател #Бойко Борисов #Смядово #кметове #пари #оперативни програми #пари #път #проект #„Водно огледало"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници