Стилияна Николова с още два златни медала

Стилияна Николова с още два златни медала

БФХГ/Анна Недкова

A A+ A++ A

Шампионката в многобоя Стилияна Николова спечели още два златни медала на финалите на отделните уреди при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит", което завърши в зала "София".

Боряна Калейн и Ева Брезалиева добавиха към отличията си в многобоя и по една титла на финалите. Трите националки ще представят България на Европейското първенство в Баку от 17 до 21 май.

Стилияна Николова от клуб Илиана игра много силно на топка и на бухалки. Възпитаничката на Валентина Иванова получи за изпълнението си с топка оценка от 36.450 точки, а за своите рок бухалки беше оценена с 35.650. Тя добави към златните медали и два бронзови - на обръч и на лента, където получи съответно 35.475 и 30.650 точки след допусната грешка в последния финал на лента.

Боряна Калейн от Левски Триадица, с треньор Марияна Памукова, представи страхотен обръч и с оценка от 35.900 взе златото. Тя е втора на топка с 35.900 и трета на бухалки, след като допусна неточности и има 32.100 точки.

Ева Брезалиева от клуб Левски Плюс изигра много силна лента, уредът, с който единствено ще представя страната на Европейското първенство в Баку и стана шампионка с 31.800 точки. Тя взе още сребърни медали на обръч и на бухалки, съответно с оценки 35.850 и 34.100. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва и бронз на топка с 34.150 точки.

Татяна Воложанина изигра красива, лирична лента, без грешки и се окичи със сребърното отличие с оценка от 31.650 точки.

#художествена гимнастика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници