Байдън бие аларма: Путин съвсем реално може да ползва тактическо ядрено оръжие

Байдън бие аларма: Путин съвсем реално може да ползва тактическо ядрено оръжие
A A+ A++ A

Заплахата Путин да използва тактическо ядрено оръжие е реална. Това обяви президентът на САЩ Джо Байдън. Той определи поставянето на ядрено оръжие в Беларус като "абсолютно безотговорно".

"Когато преди около две години излязох тук и казах, че се притеснявам от пресъхването на река Колорадо, всички ме гледаха като луд", каза Байдън пред група политически донори в Калифорния в понеделник. "Гледаха ме така, както когато казах, че се притеснявам, че Путин ще използва тактическо ядрено оръжие. Това е реално", добави той.

Миналата седмица президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му е започнала да приема доставки на руски тактически ядрени оръжия, някои от които били три пъти по-мощни от атомните бомби, с които Америка бомбардира Хирошима и Нагасаки през 1945 г.

САЩ заявиха, че нямат намерение да променят позицията си по отношение на стратегическите ядрени оръжия в отговор на агресивната руска мярка. Вашингтон не е забелязал признаци, че Москва се готви да използва ядрено оръжие.

#Джо Байдън #Владимир Путин #ядрено оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници