Атанасова: За нас стои въпросът за подписване на коалиционно споразумение

Атанасова: За нас стои въпросът за подписване на коалиционно споразумение

Фейсбук

A A+ A++ A

Общата ни цел е промяна, конституционна реформа. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Детайлите ще дойдат, когато заработи и комисията по конституционни въпроси. Търсим допирни точки, ако успеем да внесем общ проект за промени в конституцията. В готовност сме да обсъждаме голяма част от идеите с останалите парламентарни групи, уточни Атанасова. Втората ни среща беше инициирана за разговори по общата управленска програма в частта правосъдие и вътрешни работи, програмата, с която в момента разполагаме е изпратена в екселска таблица.

Голяма изненада беше съставът на участващите в срещата, не видяхме нито председатели на ПГ, нито оторизирани лица и неслучайно срещата продължи не повече от 20 мин, коментира Атанасова. Защото за нас стои въпросът за лидерската среща на първо място и подписване на споразумение, което според нас трябва да е коалиционно, защото трябва да е ясно кой носи отговорността, подчерта Атанасова.

На срещата присъстваха лица, които нямат качеството на народни представители, за нас беше смущаващо, защото не могат да носят политическа отговорност, каза Атанасова. Правителството на ПП е формирано благодарение на гласовете на ПГ на ГЕРБ-СДС. Неслучайно все още няма кандидати за областни управители, няма сформирани парламентарни комисии, именно защото съгласие не се постига, посочи още Атанасова.

#Атанасова #Десислава Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници