Важно за туристите: Опасно високи температури в Гърция до края на седмицата

Важно за туристите: Опасно високи температури в Гърция до края на седмицата

pixabay

A A+ A++ A


Гражданска защита в Гърция предупреждава за опасно високи температури до края на седмицата.

В същото време правителството реши проблема с липсата на достатъчно линейки и медици по островите, като изпрати военни медици, предава БНР.

Днес властите предупреждават туристите да се съобразят с изключително високите температури от около 38 градуса и висока влажност. Това време е опасно за възрастните и децата. Препоръчва се да се избягват продължително стоене на слънце. До събота температурите ще продължат да се покачват, предупреждават синоптиците.

В същото време по нареждане на премиера Кириакос Мицотакис на островите и в отдалечените села в страната се изпращат медицински екипи и линейки от пожарната и армията, съобщи министерството на здравеопазването.

Силният туристически сезон, липсата на достатъчно медицински екипи за спешни случаи, както и повредени линейки са причина за чести закъснения на медицинските екипи, които понякога са фатални за болните, коментират местните хора. Предизборно обещание на консерваторите беше подобряване качеството на здравеопазването, припомнят гръцките медии.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници