Българинът, надраскал Колизеума, с писмо до Рим: Не си дадох сметка, че това е историческа сграда

Българинът, надраскал Колизеума, с писмо до Рим: Не си дадох сметка, че това е историческа сграда

pixabay

A A+ A++ A

Фитнес-инструкторът от Бристол - българинът Иван Димитров, който бе заснет да чегърта името си с ключове по стената на Колизеума в Рим, е написал извинително писмо до кмета на италианската столица, в което казва, че „не си е дал сметка, че това е стара историческа сграда“, съобщи електронното издание на „Дейли мейл“, цитирано от БНР.

От кметството в Рим обаче са заявили, че „писмото е сюрреалистично и пълна глупост“.

Видеото, заснето от американски турист как роденият в България, но живеещ в Англия Иван Димитров чегърта името си и това на неговата английска приятелка Хейли Брейси на тухлената зидария на историческия паметник, който е на близо 2000 г., обиколи света, а италианските власти заявиха, че извършителят го грози глоба до 15 000 евро и пет години затвор.

„Дейли мейл“ твърди, че Иван и Хейли вече са се завърнали в Бристол от триседмичната си обиколка в Европа.

Изданието обаче допълва, че има сведения, че българинът е написал писмо до кметството в Рим, в което се казва: "Съзнавайки сериозността на извършеното деяние, с тези редове искам да отправя най-искрените си извинения към италианците и към целия свят за щетите, причинени на паметник, който всъщност е наследство на цялото човечество. Признавам с дълбоко огорчение, че едва след това, което за съжаление се случи, научих за древността на паметника“.

Последвала е незабавна реакция на градския съвет в Рим, която гласи: 'Що за глупости и какво сюрреалистично писмо. Какво ниво на образование има този човек, за да не знае значението на Колизеума? Това е просто опит да се успокоят страстите. Ако той е бил толкова загрижен, защо му трябваха почти две седмици, за да пише, защо не се извини по-рано?“.

Очаква се делото срещу Иван Димитров да бъде гледано следващата година. Той обаче няма да бъде екстрадиран в Италия и не е нужно да присъства лично.

#Колизеум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници