Йотова: Критиките към президента целят да отклонят вниманието от поетите ангажименти на кабинета къми Зеленски

Йотова: Критиките към президента целят да отклонят вниманието от поетите ангажименти на кабинета къми Зеленски

Президентство

A A+ A++ A

Критиките към президента и този огън срещу президентската институция целят да отклонят вниманието на българската общественост от това какво е поело българското правителство като ангажимент към президента Зеленски по време на срещата, която беше закрита за медиите, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

На изявленията в президентската институция медиите бяха поканени, докато при закрити врати се проведоха срещите с изпълнителната власт, уточни тя. По думите й различните мнения и позиции на министър председателя и министъра на отбраната от вчера показват, че определено има желание да се скрие нещо от българската общественост.

„Единият говори за това, че ще дадем всичко на Украйна, с изключение на самолетите, а другият казва, че ние ще дадем това, което можем“, допълни вицепрезидентът. Според нея вчера министър председателят е бил в ситуация да тълкува думите на собствения си министър, което оставя усещането, че има нещо скрито.

Илияна Йотова даде пример, че през месец май президентът Зеленски е бил на подобна обиколка в Западна Европа - Италия, Германия и Франция. Там той е отправил конкретни искания и е получил ясен отговор, но от България не е получил конкретен отговор, а ако го е получил, това е останало скрито за българската общественост, уточни Йотова.

Тя определи като сериозен сигнала, дошъл вчера от САЩ, затова, че засега Украйна не може да получи членство в НАТО в близка перспектива заради войната.

Във великотърновското село Балван вицепрезидентът беше гост на шестото издание на Празника на баницата.


#Илияна Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници