Транссексуална жена спечели конкурса „Мис Нидерландия“

Транссексуална жена спечели конкурса „Мис Нидерландия“

Снимка: Eva Vlaardingerbroek / Twitter

A A+ A++ A

Транссексуална жена е коронована за първи път за „Мис Нидерландия“, съобщи журито в събота вечер след приключването на конкурса в Льосден, на около 60 км югоизточно от Амстердам, съобщава ДПА.

Победителката е 22-годишната Рики Коле, която заяви, че обича да се застъпва за „всички малки Рики, които са отхвърлени от семействата си“.

Журито похвали нейния опит и решителност. „Тази финалистка блестеше през цялото време на шоуто и също така постигна най-голям напредък. Тя има солидна като скала история с ясна мисия“, обяви журито след решението.

Коле не е непозната в света на холандските конкурси за красота. През 2018 г. тя стигна до финала на телевизионния конкурс „Следващият топмодел на Холандия“.

„Знам по-добре от всеки друг какво е да се чувстваш сам и да не си заобиколен само от положителни мисли“, каза тя при представянето си в конкурса.

„Когато бях малката Рики и се разкрих като транссексуална, не беше лесно за всички и аз също преминах през това“, обясни тя.

„Днес, години по-късно, стоя по-здраво стъпила на краката си от всякога и това е нещо, което искам да предам на всички, които имат нужда. Защото, докато винаги оставате такива, каквито сте, няма кой да застане над вас“, каза Коле, която е от Амстердам.

"Обичам да се застъпвам за всички малки Рики, които са отхвърлени от семействата си, за да се развият в човека, който искат да бъдат. Помагам им да изградят по-силна представата за себе си и приемането си, да бъдат недосегаеми", казва носителката на наградата.

Рики Коле ще представи страната си на конкурса „Мис Вселена“, който ще се проведе през декември в Ел Салвадор. Коле не е първата транссексуална жена, която печели конкурс за красота, съобщава порталът Ти Ем Зи и припомня, че първа това направи испанката Анхела Понсе през 2018 г., а новата притежателка на титлата „Мис Вселена“ Анна Джакраджутатип също е транссексуална.

#Мис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници