Лудогорец бе попарен в Прищина СНИМКИ

Лудогорец бе попарен в Прищина СНИМКИ

startphoto.bg

A A+ A++ A

Голям срам бра родния първенец Лудогорец в Прищина късно снощи. Непретенциозният Балкани надви орлите с 2:0 в среща от първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Резултатът е закономерен, тъй като разградчани действаха изключително вяло по време на целия двубой.

Меритон Кореница реализира за шампиона на Косово секунди преди края на първата част. Второто пък попадение отбеляза Чендрим Зюфа в 54-та минута.

Снимка 625855

Източник: startphoto.bg

Българският шампион имаш възможност поведе още в първите минути на сблъсъка. Аслак фон Витри получи пространство на границата на наказателното поле, след което отправи изстрел, който премина встрани от вратата.

В 22-та минута последва смут в отбраната на "орлите". При изпълнение от ъглов удар, десният краен бранител на Балкани Арменд Тачи насочи топката коварно към вратата на Серджио Падт, но стражът запази спокойствие и реагира с добра намеса.

Снимка 625856

Източник: startphoto.bg

Въпреки минорното темпо на мача, тимът от Косово откри резултата в края на първото полувреме. Играч на Балкани проби отляво, центрира към точката на дузпата, където футболистите на Лудогорец не съумяха да изчистя кълбото, а то попадна в Меритон Кореница чийто удар не остави шансове на Серджио Падт.

Домакините можеха да удвоят аванса си обезателно след подновяването на играта. Дясното крило Грипши отново напълно необезпокояван навлезе в половината на Лудогорец, принуждавайки вратаря Серджио Падт да прави спасяване.

Снимка 625854

Източник: startphoto.bg

Първенецът на Косово тотално съкруши амбициите на Лудогорец в 54-та минута. Един от най-активните в редиците на Балкани центрира от свободен удар към непокрития му съотборника Чендрим Зюфа се оказа непокрит, за да може полузащитникът да се разпише с глава за 2:0!

Натискът на Балкани не спря и през втората част. В 62-та минута стражът Серджио Падт отново демонстрира класата си. Халфът Едвин Куч се озова очи в очи с нидерландеца, стреля, ала юношата на Аякс умело парира снаряда му.

Снимка 625858

Източник: startphoto.bg

Лудогорец нанесе единствения си точен удар чак в 65-та минута. Педро Нереси се извиси над всички, отигравайки топката с глава, което предизвика спасяване от страна на Енеа Количи.

Най-чистото положение за 12-кратните шампиони на страната ни бе в 84-та минута.. След изящна комбинация, Кирил Десподов излезе на стрелкова позиция и с върха на пръстите плъзна топката покрай Количи, която за негово нещастие рикошира в страничната греда.

#Лудогорец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници